Kuopion kaupunginhallitus päätti äänin 6–5: Syvänniemelle uusi koulu ja päiväkoti YLE 5.10.2020

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen esitti kaupunginhallitukselle maanantaina, että varhaiskasvatusta varten olisi rakennettu uusi rakennus Syvänniemeen, mutta perusopetukselle olisi etsitty tilat olemassa olevista kiinteistöistä Pihkainmäessä ja Karttulan taajamassa.

Kaupunginjohtajan päätösesitys poikkesi Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunnan esityksestä, jonka mukaan sekä koulu että päiväkoti tarvitsisivat uudet tilat.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) teki kolmen kaupunginhallituksen jäsenen kannattamana muutosesityksen, jonka mukaan Syvänniemelle rakennetaan tilat sekä varhaiskasvatukselle että perusopetukselle. Muutosesitys voitti äänestyksen 6 äänellä 5 vastaan.

Näin ollen kaupunginhallitus päätti käynnistää uuden koulun hankesuunnittelun välittömästi.

Kolme kaupunginhallituksen jäsentä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kuopion kaupunki siirsi Kemppaanmäen alakoulun toiminnan elokuun alussa osin Karttulan keskustassa sijaitsevaan Kissakuusenkouluun ja osin Pihkainmäen kouluun siihen saakka, kunnes lopullinen koulu- ja päiväkotiratkaisu on tehty.

Koulu- ja päiväkotiratkaisut ovat olleet avoinna usean vuoden ajan. Kuopion kaupunginvaltuusto päätti jo vuonna 2014, että Kemppaanmäen koulu jatkaa Syvänniemelle rakennettavassa uudessa koulussa. Päätös ei kuitenkaan sisältänyt uuden koulun rakentamisen aikataulua.