Lautakunta esittää Syvänniemelle uutta koulurakennusta Yle 23.9.2020

Lautakunta esittää Syvänniemelle uutta koulurakennusta Yle 23.9.2020

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta esittää uuden koulun ja päiväkodin rakentamista Syvänniemelle. Lautakunta päätyi Syvänniemelle rakennettavan uudisrakennuksen kannalle kahden äänestyksen jälkeen äänin 5–4.

Rakennukselle on määritelty paikka osayleiskaavassa. Esitys menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi. Vaihtoehtona lautakuntakäsittelyssä oli pelkän päiväkodin rakentaminen Syvänniemelle sekä vaihtoehto, jossa alueelle ei rakennettaisi päiväkoti- tai koulutiloja lainkaan. Näissä kahdessa vaihtoehdossa käytössä olisivat Pihkainmäen ja Kissakuusen koulun tilat.

Kuopion kaupunki siirsi Kemppaanmäen alakoulun toiminnan elokuun alussa osin Karttulan keskustassa sijaitsevaan Kissakuusenkouluun ja osin Pihkainmäen kouluun siihen saakka, kunnes lopullinen koulu- ja päiväkotiratkaisu on tehty.

Kuopion kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2014, että Kemppaanmäen koulu jatkaa Syvänniemelle rakennettavassa uudessa koulussa. Päätös ei kuitenkaan sisältänyt uuden koulun rakentamisen aikataulua.

https://yle.fi/uutiset/3-11558579

Vastaa