AJANKOHTAISTA 24.4.2023

Muutto on kiihkeimmilään. Eilen saapui rastaita sankoin joukoin. Vesialue on auennut suurelta osin ja vesilinja laskeutuu päivittäin lepäämään ja kisailemaan. Kaulushaikara asettui viime viikolla reviirilleen.

Havaintoja voi seurata: https://www.tiira.fi/

Keihäsjärvellä on kuvattu uusi lintulaji 16.4.23. Aamupäivällä lammelle lehahti jostain jalohaikara, josta ei ole aikaisemmin ollut havaintoja tai kuvia. Se on sitten kolmas haikara tällä järvellä.

 

 Tälle sivulle päivitetään kuvia erikoisista havainnoista. Havainnoista voi laittaa viestejä lintutornin omaan sähköpostiin:  keihasjarvi.syvanniemi()gmail.com

Tervetuloa vieraaksi Keihäsjärven lintutornille.

Keihäsjärven omistajia ovat eläimet ja kasvit. Se on niille tärkeä elinympäristö, jonka rikkautta pääsemme katsomaan ja kuuntelemaan aitiopaikalta. Me ihmiset olemme  vieraina luonnossa. Tornissa voi tuntea itsensä osaksi luontoa, kun antaa luonnolle etusijan ja unohtaa omat kiireensä. 

Luontohavainnot niin linnuista, hyönteisistä, nisäkkäistä kuin vuodenajan muistakin ilmiöistä voi kirjoittaa vieraskirjaan, joka löytyy tornin alemman tasanteen laatikosta.

Lintutorni sijaitsee yksityisellä maalla ja Syvänniemen kyläyhdistys huolehtii retkikohteesta. Ethän jätä meidän siivottavaksi omia jälkiäsi.

Lintutornia koskevissa asioissa voit lähettää viestin: keihasjarvi.syvanniemi@gmail.com

 

Keihäsjärvi lake is a habitat for birds, mammals, insects and plants. You are welcome to be their quest. You may feel yourself as part of the nature when you give it your full attention and forget your own timetables and stress. 

There is a guestbook in a box on the lower deck. Feel free to write down your observations of the animals, weather conditions and other regards to the caretakers.

The bird tower is built on private property and Syvänniemi village society takes care of this place. We ask you kindly to take with you your waste and leftovers. There is no trash bin in the area. 

You may contact us trough email: keihasjarvi.syvanniemi@gmail.com

Opastaulun kartta