AJANKOHTAISTA 27.6.2022

Vesilintupoikueet ovat ilmestyneet heinikon seasta seikkailemaan. Valitettavasti kaikki eivät onnistu välttämään vaaroja. Sorsapoikueista vain pieni osa selviää lentokykyisiksi.  Valitettavasti myös kurkien ainoa poikanen jäi luultavasti ketun saaliiksi metsässä. 

Lokit ovat ottaneet lintutornin ylätasanteen kaiteet yöpuukseen. Ja jälki on sen mukaista… Käytiin talkooporukalla pesemässä jätökset pois ja suunnitellaan lintuturvallisia esteitä kaiteelle. 

Nisäkkäistä piisamit ovat asettuneet järvelle pitkästä aikaa. Valitettavasti myös minkit taitavat häiritä lintuja, koska lokkiyhteisö on ollut useamman kerran liikekannalla torjumassa heinikossa lymyävää häiritsijää.

 Tälle sivulle päivitetään kuvia erikoisista havainnoista. Havainnoista voi laittaa viestejä lintutornin omaan sähköpostiin:  keihasjarvi.syvanniemi()gmail.com

Tervetuloa vieraaksi Keihäsjärven lintutornille.

Keihäsjärven omistajia ovat eläimet ja kasvit. Se on niille tärkeä elinympäristö, jonka rikkautta pääsemme katsomaan ja kuuntelemaan aitiopaikalta. Me ihmiset olemme  vieraina luonnossa. Tornissa voi tuntea itsensä osaksi luontoa, kun antaa luonnolle etusijan ja unohtaa omat kiireensä. 

Luontohavainnot niin linnuista, hyönteisistä, nisäkkäistä kuin vuodenajan muistakin ilmiöistä voi kirjoittaa vieraskirjaan, joka löytyy tornin alemman tasanteen laatikosta.

Lintutorni sijaitsee yksityisellä maalla ja Syvänniemen kyläyhdistys huolehtii retkikohteesta. Ethän jätä meidän siivottavaksi omia jälkiäsi.

Lintutornia koskevissa asioissa voit lähettää viestin: keihasjarvi.syvanniemi@gmail.com

 

Keihäsjärvi lake is a habitat for birds, mammals, insects and plants. You are welcome to be their quest. You may feel yourself as part of the nature when you give it your full attention and forget your own timetables and stress. 

There is a guestbook in a box on the lower deck. Feel free to write down your observations of the animals, weather conditions and other regards to the caretakers.

The bird tower is built on private property and Syvänniemi village society takes care of this place. We ask you kindly to take with you your waste and leftovers. There is no trash bin in the area. 

You may contact us trough email: keihasjarvi.syvanniemi@gmail.com

Opastaulun kartta