Syvänniemi – Pohjois-Savon vuoden kylä 2024, kyläyhdistyksen kiitokset

Arvoisat päättäjät, hyvät kyläläiset, talkoolaiset ja yhteistyökumppanit!

Otamme suurella ylpeydellä vastaan tämän tittelin, Syvänniemi Pohjois-Savon vuoden kylä 2024.

Kiitos valitsijoille ja päätöksen taustalla oleville toimijoille ja henkilöille.

Erityisen suuri kiitos kaikille Syvänniemen kylän yhdistyksille, niiden toimijoille ja aktiivisille talkoolaisille sekä kaikille yhteistyökumppaneille, joiden kanssa olemme kehittäneet kyläämme hyvin pitkään. Palautettakoon mieliin, että Syvänniemi oli valtakunnan vuoden kylä vuonna 2004.

Syvänniemi on vireä 650 asukkaan kylä Kuopiossa, tien 551 varrella Kuopiosta Karttulan suuntaan. Syvänniemeltä on noin puolen tunnin automatka Kuopioon ja Suonenjoelle sekä vajaa vartti Karttulaan.

Syvänniemellä on hyvät palvelut, vuoden 2023 alusta aloittaneet uudet päiväkoti ja 0-2 lk koulu sekä monipuolinen kyläkauppa ja kylän sydän Hermannitalo kesäteattereineen.

Lisäksi aktiivisen kylä- ja talkootoiminnan myötä on rakennettu monipuoliset leikki- ja liikuntapuistot, monitoimikaukalo, uimaranta sekä valaistu liikuntareitti. Näiden rakentamisen ovat mahdollistaneet hyvä yhteistyö Kalakukon ja Kuopion kaupungin kanssa. Kiitos siitä!

Syvänniemellä on kylän keskustassa myynnissä 15 kpl kaupungin omakotitontteja sekä useita hyviä rakennuspaikkoja yksityisillä maanomistajilla.

Kylällä on toiminut Teatteri Hermanni jo 26 vuotta. Tänä vuonna haluamme kutusua teidät kaikki katsomaan koko perheen musiikkinäytelmää “Laiturimarkkinat”, jonka ensi-ilta on heti juhannuksen jälkeen.

Muuta kylätoimintaa on ollut, ja on edelleen eri yhdistysten ja toimijoiden järjestämänä vauvasta vaariin. Lähiajan tapahtumista mainittakoon juhannusaattoilta, Hermannin tori ja kirppis 13.7. ja Vuoden kyläjuhla 11.8.

Mitä uutta tulossa? Merkittävin kylän toimijoiden toteuttama uusi projekti tulee olemaan kylän sydämen, Hermannitalon “Kulttuurihistoriallisen rakennuksen energiaremontti” -hanke, joka on nyt rakennusluvan hakuvaiheessa. Remontti alkaa elokuussa 2024, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Remontissa uusitaan talon katto ja tehdään merkittäviä energiansäästötoimenpiteitä. Tästä linkistä saat ladattua tekstin pdf muodossa.

 

Vastaa