Syvänniemi Hermannitalo_kahvio

Syvänniemen Kyläyhdistys ry

Vuodesta 1980 toiminut Syvänniemen kylätoimikunta rekisteröitiin yhdistykseksi 1997. Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on kylän kaikinpuolinen kehittäminen. Yhdistys pyrkii lisäämään asukkaiden harrastus- ja kulttuuritoimintaa, yhteisöllisyyttä ja omatoimisuutta.
Kyläyhdistyksen toimintaa organisoi vuosittain valittava hallitus toimintaryhmineen. Kyläyhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki kyläläiset, myös kannatusjäsenyys on mahdollista. Jäsenmaksun määrästä ja keräämisestä päätetään vuosittain syyskokouksen yhteydessä. Toistaiseksi jäsenmaksua ei ole kerätty.

Kyläyhdistys on koko historiansa ajan toiminut Syvänniemen asukkaiden elinolojen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyläläisten talkoovoimin yhdessä Kuopion kaupungin ja ELY:n (toimintaryhmät) olemme pystyneet kehittämään kylämme viihtyisäksi ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia tarjoavaksi asuinpaikaksi.

Kyläyhdistyksen talkoovoimin ylläpidetään talvisin latuverkostoa niin Metsähallituksen maalla Koskenkylän suuntaan olevalla Hermannin liikuntareitillä kuin sääolosuhteiden sallisessa Kuttajärven jäällä. Kesäisin kyläyhdistys vastaa ranta-alueen sekä liikunta- ja leikkipuiston ylläpidosta ja alueen nurmikkojen leikkauksesta. Kylällämme tehdään merkittävässä määrin talkootyötä. Pyrkimyksenämme onkin tarjota puitteet kaikenlaisille toimnnoille: lapsiperheille, eläkeläisille, luonnonystäville, liikkujille ja teatterin harrastajille. Talkooväki, toiminnan eläminen ajan hengessä ja kyläläisten tarpeiden huomioiminen onkin Syvänniemen kylän vahvuus.

Tavataan tapahtumissa, tullaan tutuiksi!
Syvänniemen Kyläyhdistys ry:n hallitus

Syvänniemen kyläyhdistyksen yhteystiedot

Julkiset Syvänniemi facebooksivut https://www.facebook.com/Syvanniemi/ käythän tykkäämässä, niin saat ajankohtaiset kyläämme koskevat tiedot (esim. latujen ylläpitotiedotteet)

Kylän suljettu Syvänniemi keskusteluryhmä löytyy FB-osoitteesta https://www.facebook.com/groups/236600747665/ Jos olet kyläläinen, vanha tai uusi, ja haluat mukaan keskusteluryhmään, niin pyydäthän jäsenyyttä.

Sähköposti: syvanniemen.kylayhdistys@gmail.com
Postiosoite:
Syvänniemen kyläyhdistys ry
Keihäskoskentie 132
71570 Syvänniemi

Syvänniemen Kyläyhdistys ry:n hallitus 2020

Aija Salmela, pj
Pekka Kääriäinen, vpj
Timo Kokkonen, siht.
Ilpo Tolonen
Eeva Partanen
Tuomo Laitinen
Markku Eco Kankkunen
Juhani Partanen
Varajäsenet:
Marjut kokkonen
Ismo Vepsäläinen

Syvänniemen kyläyhdistyksen logo
Syvänniemi Kuntoliikunta

Muita kylällä toimivia yhdistyksiä

Teatteri Hermanni, teatteri.hermanni@gmail.com, puh. 044 2708827, www.teatterihermanni.fi,
-kesäteatteri, lastenteatteri ja pienimuotoista ohjelmapalvelua
-pj. Jenni Aydinli, syvanniemen.hermanniry@gmail.com

Urheiluseura Syvänniemen Nousu ry, syvanniemen.nousu@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/groups/678543768843742/
pj. Petri Kaunisto
Syvänniemen Nousu järjestää urheilullista toimintaa lapsille ja aikuisille.

Sywanniemen Historia ry, sywanniemen.historiary@gmail.com, puh. 044 3831567
Erkki Taarasti
Kylän ainutlaatuisen historian taltiointi, Syvänniemen historiakierrokset ryhmien omilla busseilla. Kierros käsittää Sourun Ruukin, Rullatehtaan, kirkkojen ja Hermannitalon historian esittelyn. Sourun ja Syvänniemen pienoismallien esittely Hermannitalolla.

Riuttalan talonpoikaismuseo , www.riuttala.fi, puh. 050 595 4183, Riuttalantie 719, Karttula (25 km / 30 min Syvänniemeltä)
Yli 20 alkuperäisrakennuksen hieno kokonaisuus. Museokortti. Avoinna pe-su ajalla 20.6.-15.8.2020. Opastetut kierrokset ja ruokapalvelut tilauksesta ryhmille touko-lokakuussa